Katrien De Roover

Katrien De Roover

Specialist Interne Geneeskunde van Gezelschapsdieren

Katrien De Roover studeerde in 2001 af als dierenarts aan de Universiteit Gent. Daarna deed ze een roterend internship en een residency (specialistenopleiding) Interne Geneeskunde van de Kleine Huisdieren op de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Gent.

Na haar residency werkte ze als specialist Interne Geneeskunde in verschillende doorverwijspraktijken in binnen-en buitenland en was ze consultant voor de firma Janssen Animal Health.

In september 2010 legde ze het laatste deel van het examen voor Diplomate succesvol af en sinds oktober 2010 kreeg ze de titel ‘Diplomate aan de European College of Veterinary Internal Medicine’ of Europees specialist Interne Geneeskunde van de Gezelschapsdieren. Ze is daarmee 1 van de 2 enige zelfstandig werkende Europese specialisten Interne Geneeskunde in Vlaanderen.

Sinds augustus 2011 werkt Katrien De Roover opnieuw deeltijds op de Faculteit Diergeneeskunde als assistent Interne Geneeskunde en is ze samen met Prof. Dr. Daminet verantwoordelijk voor het post-universitair onderwijs Kleine Huisdieren.

Dit combineert ze met haar werk als specialist Interne Geneeskunde in haar eigen doorverwijspraktijk in Zottegem.