Alessandra Furcas

Alessandra Furcas

Weke Delenchirurgie en Anesthesie

Alessandra Furcas beeindigde haar studie Dierengeneeskunde in 1999 in Sassari (Italië). Tijdens haar studie’s legde ze contact met de Faculteit Dierengeneeskunde te Luik (België) en vervolledigde daar in 2000 een internship optie paarden. 

Vervolgens keerde ze terug naar Rome (Italië). Ze ging er werken in de befaamde dierenkliniek voor kleine huisdieren: “Gregorio VII”. Ze werkte er gedurende 3 jaar als chirurg voor kleine huisdieren onder leiding van dr. Matteo Tommasini Degna (European College Veterinarian Surgeon). Na deze periode verhuisde ze naar haar geboortestad Cagliari (Italië) om er gedurende enkele jaren te werken als hoofdchirurg bij verschillende privé praktijken. 

Ze volgde in 2007 haar (Belgische) man naar Gent en ze startte er enkele maanden later als deeltijds wetenschappelijk medewerker op de Afdeling Weke Delen Chirurgie van de Faculteit Dierengeneerskunde in Merelbeke. Ze vervulde deze functie totdat ze in 2013 werd benoemd als praktijk assistent.  In deze periode vervolmaakte ze zich eveneens in de neuro-chirurgie.

In 2015 besliste ze omwille van haar voorkeur voor de praktijk om als zelfstandig dierenarts aan de slag te gaan. Binnen de praktijk is Alessandra verantwoordelijk voor chirurgie en anesthesie. Naast haar algemene passie voor dieren, is ze gepassioneerd in de weke delenchirurgie en de neurologie.